You are here: Home page > Wat doen wij > Houtrotreparaties

Houtrotreparaties

Heeft u last van zacht hout, het afbladderen van verf of de aantasting van een constructie? Dan kunt u de kozijnen vervangen, maar u kunt ook denken aan houtrot reparaties. In het laatste geval repareert en conserveert u delen van de kozijnen. 


Sigma Flexidur Een uniek systeem voor houtrot reparaties


Voor houtrot reparaties gebruiken wij een uniek systeem: Sigma Flexidur
Een compleet programma van (kunsthars) producten en vervangingstechnieken. Houten gevelelementen blijven zo duurzaam in stand. Ons personeel is hiervoor speciaal opgeleid en gecertificeerd.

Betaalbaar, duurzaam en materiaalbesparend


Betaalbaar en duurzaam conserveren is beter dan kostbaar vervangen. Dat was het principe bij de ontwikkeling van dit systeem voor houtrot reparaties. Ook is het een snel toe te passen, materiaalbesparende methode. Met optimaal resultaat. Zowel voor het oog als qua duurzaamheid.

Voor ieder houtrot probleem

Het maakt niet uit hoe oud de kozijnen, ornamenten, deuren of ramen zijn. Voor elk houtrot probleem is er een oplossing.

Plaatselijke gebreken


Vaak vertoont slechts een klein deel van het hout gebreken. Onderdorpels en constructie-aansluitingen zijn bijvoorbeeld gevoelig voor houtrot. Complete vervanging is dan niet nodig. Met het Sigma Flexidur systeem kunnen wij deze plaatselijke aantastingen van houtrot verhelpen. De elastische combinatie van verlijming en afdichting is na het schilderwerk vrijwel onzichtbaar en weer langdurig bestand tegen alle invloeden van buitenaf. 


Klik op de foto,s om deze te vergroten

.
.
.
,

De laatste jaren is er veel veranderd op het gebied van onderhoudsschilderwerk. Werden vroeger kozijnen geheel vervangen, tegenwoordig worden uitstekende resultaten bereikt door deelvervangingen of houtrotreparaties.

Om kwalitatief hoogwaardig schilderwerk op hout te leveren is het van essentieel belang dat de ondergrond intact is, in goede conditie verkeert en dat de detailleringen goed zijn uitgevoerd. Het uitvoeren van preventieve maatregelen zoals open verbindingen dichten, corrigeren van de omtrekspeling bij draaiende delen, verbeteren van afwateringen, detailaanpassingen, glaslatvervanging en kantafrondingen zijn van groot belang om de houtelementen in een goede conditie te verkrijgen.

Zo zullen aangetaste houten delen worden verwijderd en vervangen door zgn.deelvervanging of worden gerepareerd met een houtreparatiemiddel. Bij het herstellen hiervan moet echter met diverse factoren rekening worden gehouden. Goede vakkennis, de juiste gereedschappen en professionele materialen zijn hierbij onontbeerlijk.
Swiebel Schilderwerken beschikt over deze kennis en vaardigheden.